Dalfelismerő-2

Sziasztok!
Tina kérésére itt van a második, ismét egy ismert magyar dalról van szó.

Hova is rejtsem el a szívem tőled,
Nehogy a végén majd összetörjed.


Megfejtéseteket kommentben várjuk!
Liza


Kirakó3

Sziasztok!

Anikó nagyon ügyesen megfejtette a dalfelismerőt úgyhogy most tőle várunk egy kívánságot amit megpróbálunk teljesíteni.

Itt egy újabb kirakó remélem lesz valaki furfangos ember és kitalálja ;)



Gondoltam segítelek kicsit benneteket. Itt egy újabb kép darab. :)


A megfejtés ügyesen ki lett találva úgyhogy itt az egész kép :D




Dalfelismerő

Tina kérésére itt is van.Két sort láthattok egy ismert magyar slágerből.Próbáltam, úgy hogy ne legyen túl nehéz.

Fogtam egy ernyőt,
hátha bőrig ázom így, egyedül..


Ugyanaz vonatkozik rá, mint a kirakósra.Aki először kitalálja kérhet valamit!:-)
Liza


Kirakós 2.

Az előzőt Tina ügyesen kitalálta, úgyhogy én most hoztam nektek egy sokkal nehezebbet.Az ő nevét a 2.évad 3.részében tudjuk meg.Jó gondolkodást!
Liza


Ui.:Gondolkodtam, hogy mi legyen a nyeremény, de semmire se jutottam.Aztán az a merész ötlet jutott az eszembe, hogy a nyertes kívánhat valamit, amit persze megpróbálunk teljesíteni.Úgyhogy most Tinán a világ szeme, lent a kommentben vagy esetleg e-mailben kérhetsz valamit!:-)

Hogy állunk?

Nos, a résszel jelenleg még sehogy.Ez egy kicsit túlzás, nekem volt pár ötletem, csak hát...nem igazán lett belőle kerek történet.:(
Az utóbbi két napom kicsit sűrű volt, ezért  nincsenek összegzések sem.Igyekszem írni, de mivel mindennap van egy új rész elég nehéz lesz behozni.
Addig is ott van Bogi játéka ( én már meg is fejtettem, de inkább nektem hagyom az esélyt :-) ), meg feltöltöttem a youtube-ra egy régen ( de csak picit régen , egy hónapja, nagyjából) készült videómat, ami az angol opening fordítása.



Ui.:Ma este rész.Illetve közérdekű információ: a kengurut Flo-nak hívják!

Liza(aki szereti a zárójelbe írt mondatokat)

,,Kirakó"

Kesves olvasók!
Tudom nagyon régen jelentkeztem, de a háttérbe még nyomon követtem az eseményeket. Szeretnék ismét visszatérni. Ezért hoztam nektek egy játékot amit még régen megígértem. Nem tudom, hogy emlékszik-e még valaki rá, de remélem örültök majd neki ha nem is egy újabb rész.
Bogi

Szóval a játék az lenne, hogy én összedaraboltam egy képet amin egy jelentős szereplő van rajta. A kép természetesen szürke, hogy nehezebb legyen a feladatotok. Most felrakom a kép egy darabját és kommentbe lehet írni egy tippet, hogy szerinted kit rejt. Ha kitaláltad te nyertél, de ha mindenki mást írt akkor rakok fel egy újabb kép részt. :)
Itt is az első darab jó találgatást ;)



2.évad 2.rész:A színfalak mögött-Összegzés

Jóslat: Egy idegen lehet nemes, udvarias,
              Mint a báránybőrbe bújt farkas.

Új nap virradt a farmra, és Mia alig várja, hogy kipróbálja a lovaglást, amit nagyapja meg is enged neki.Persze csak akkor, ha valaki vezeti a lovat közben.Na és ki más lenne ez a valaki, mint Mario?Akiről időközben kiderül, hogy a mezőgazdasági egyetemen akar tovább tanulni.Miközben a fiúnak el kell valamit intéznie, a főhős már nem várja meg, fel is ül egyedül a lóra.Mellesleg jól is megy neki a lovaglás, így nem esik le.Mario meg is jegyzi, hogy szerinte a lány már lovagolt ezelőtt, erre Mia azt feleli, hogy igen , de nem a földön.Meg kellet nézni a fejet, amit a válasz hatására a fiú vágott.:)
Hirtelen egy gyönyörű ló jelenik meg, láthatólag ijedten.Ő Zafír, akit már az előzetesben is láthattunk.Miának sikerül megnyugtatnia az állatot, kiérdemelve Mario tiszteletét, immár másodszorra.Ez így mind szép és jó, de megérkezik a ló tulajdonosa, Violetta.Közli Miával, hogy ne merje elrontani a nyári szünetét, ami egyébként röpke 6 hét (kevesebb, mint 2 hónap), úgyhogy mi inkább maradjunk csöndbe a közel 70 napos vakációnkkal.;) Kiderül, hogy a Renzo-farm az iskolai ellenség hatalmas birtoka közepén helyezkedik el.Micsoda pech! Miután Violetta faképnél hagyja őket a karkötő jelez: ideje indulni!Vagyis Mia bevallása szerint , valaki hívja.Imádom ezeket a kibújásokat!
Centopiában mindenki készülődik a ma esti előadásra.Mivel Rixel nagyon szeretné már látni az unikornisokat ( na vajon miért? ) Raynor elszólítja Mot, kisérje el a vendéget.Herceg szabadkozik, mondván ez nem biztos, hogy ez bölcs döntés lenne, de a BÖLCS király leinti.Egy kis "távoli vadlesés" nem elég Rixelnek, azonba a három tündér nem engedi közelebb őt.A haszontalan becserkési attrakciót a mókamester megunja és visszatér Vidámtopiába, mert neki nagyon, de nagyon fel kell készülnie.Mindeközben Mia megnyugtatja Onchaot, fényt derítenek Rixel titkaira.
A mester már nagyon türelmetlen, ezért jelzi, hogy be kéne már fogni azt az unikornist.A cirkuszos meg is nyugtatja, hogy majd az előadás közben mindent elintéz, Gargona viszont, a terv kudarcát előre látva , inkább a saját feje után menve, hálóval felszerelve vág neki az aranyszarvú megszerzésének.Azonban jelentős sikereket nem ér, sőt menekülnie kell.
Eközben elkezdődik az előadás, Phuddle-lel, de ő nem tudja felolvasni a versét, mert azt orvul kihagyják.Szegény, nagyon sajnáltam!:(
Megérkeznek az állatok egy  mosómaci szerű, kékcsíkos izé, egy elefántszerű, barackszínű mittudomén és egy KENGURU!Majd fő attrakcióként Gurga, a dínósárkány (milyen név ez?).De számomra akkor is a kenguru vezeti a listát.Eddig ő az egyik kedvenc szereplőm Mimi mellett.
Mia és Yuko a színfalak mögé merészkedik, ahol meglátják Gargonát és elkezdik követni.Mo sajnos nem tudott menni, mert ő képviseli az anyját, ugyanis Mayla nem tudott eljönni hiszen vigyáznia palotára.Gyenge kifogás!Szerintem Raynor nem engedte el, nehogy Rixel még több virágott találjon a királynőnek adni.
Amikor kiderül, hogy az idegen hipnotizálja az állatokat, és azok nem saját akaratukból szerepelnek, a tündérek kifütyölik és Rixel jobbnak látja, ha szünetet tartanak.Hátra megy a ketrecekhez, ahol már várja Gargona, meg a két lány egy szikla mögé bújva.Akik könnyedén le is győzik a két ellenséget és kiszabadítják az állatokat.Az élőlények ijedtükben össze-vissza szaladgálnak, de egy tündérlánynak sikerül megnyugtatni őket.Mo kedvéért még a palotáig is elhajtja őket.Amúgy vicces volt, mert 3 leányzó egész végig rá volt mászva Mora, aki láthatólag élvezte, hogy istenítik.
A király rádöbben hibáira és eltiltja Rixelt.Na végre, csak megjött az esze a végére!Miának viszont távoznia kell és visszaérve megnézi, hogyan tereli össze Mario a libákat.Nagyon romantikus!
És végefőcím!Ami egy kicsit megváltozott zene és képügyileg is.Maga a rész hasonlított az előző színvonalához, abban eltérően, hogy egy kicsit rövidebbnek érzékeltem.Ami azt jelenti, hogy picikét pörgősebbek voltak az események.Jó jel!
Kövi rész ma este 19.30-kor a Minimaxon!A kenguru visszatér!
Liza

2.évad 1.rész: A titokzatos látogató-Összegzés

Tudjátok néha egyes dolgokról vagy egy órán keresztül képes vagyok beszélni, ilyen ez az alkalom is, szóval megragadtam ezt az alkalmat és írtam nektek valamit, ami nem is igazán kritika, inkább olyan észrevételeknek, összegzésnek nevezném.Jó olvasást!

Tegnap végre el érkezett a nagy nap: leadták az 1. részt a Minimaxon. Őszintén szólva nem volt akkora bumm, mint egy évadnyitónak kellett volna lennie, de korántsem volt unalmas.Persze néhány hiba már most találhattunk, és a szál, amit láthatólag beleakarnak szőni a 2.évad történetében, nem igazán kapcsolódik az eredeti sorozat sztorijához.Az animáció megváltoztatása személyes véleményem szerint nem volt a legjobb lépés, viszont annak ellenére azt kell mondanom, hogy nem rossz, és mintha az érzelmek kimutatásánál kisebb fejlődést is látnék.Az élőszereplős változat továbbra is tökéletes ahogy van, Rosabell hozza a formáját, de Ray Lovelock (Renzo, Mia nagyapja) is kétségtelenül jól játssza a szerepét, habár még nem láttam a sorozat előtt soha képernyőn, lehet, hogy már volt jobb alakítása.
Mia, mint minden nyári szünetben, most is leutazik (csini, múlt századi kék vonattal) a nagyapja farmjához, aki boldogan fogadja unokáját, még egy cicust is kap, akit elneveznek Miminek.
Mikor megérkeznek a gazdaságra, főszereplőnk megismerkedik az ott élő állatokkal, akik közül nem mindenkinek emlékeszek a nevére, de ott van például Tarzan,a kutya, Berta, a tehén és Marioval (Rocco, csak időközben átnevezték)...na jó.Nem leszek kegyetlen.SZÓVAL Mia találkozik egy Mario nevű fiúval is, aki kisebb összegért segít Renzonak a nyáron a munkáiban.Hogy finoman és nőiesen nevezzem ki magam, még mindig a hátam közepére nem kívánom ezt az alakot, bár az őt játszó színész mindent belead, de így is reménytelen a helyzete, hogy ezt a Marionak nevezett karaktert megszerettesse velem.
Minden a maga rendjében megy, Mia felfedezi a saját (padlás?) szobáját,de aztán bummm, megvillan a karkötő.Amit Mia úgy kezel, mintha semmi különös nem történt volna.Én ezt nem igazán értem... mármint, az 1. évad utólsó részében pont arról tartott monológot, hogy fél sohasem látja többé Centopiát és ott élő barátait.Na jó ugorjunk egyet,szóval egy új fajta átváltozással, aminek különösképpen örülök, hogy megváltoztatták, berepül Centopia világában.Ott a fán üldögélő (értitek: nincs háború, most mi mást csináljanak?) Yuko és Mo, már a kellő képpen, izgatottan és boldogan üdvözlik.Megjelenik a többi szereplő is,többek között Phuddle, akiben nem kellett csalódnom,
ugyanolyan esetlen, kétbalkezes, nevetséges és szerethető, mint amilyen volt.Illetve Raynor és Mayla is feltűnik egy rövid dialógusra, melynek keretei között a királynő tudatja Miával, hogy Onchao és Lyria az egyik unikornis csordával él a munculusok legyőzése óta.Mert ezt Yuko és Mo nem tudta elmondani.Gőzöm sincs miért.Mia tehát felkeresi Onchaot, aki éppen Eskoval veszekedik, a fiatal unikornis ugyanis féltékeny az aranyszarvű szárnyaira.A tündér véget vett a vitának, majd elkezdi vigasztalni barátját, ám ezt Mo pillangója kettészakítja.Csak én emlékszem rosszul, vagy igazam van, hogy az első évadban úgyis tudtak üzenni egy másnak, hogy kétszer megnyomták a gyűrűt és az villogással jelzett a másiknak is?Mert most nem így csinálták, pedig az lénygesen gyorsabb is.Mindegy.Mint kiderül Miára, azért van szükség, mert a szigetre egy titokzatos látogató érkezett, aki saját magát az úszó cirkusz vezetőjének vallja, de már látszik is rajta, hogy ez a Vidámtopia valójában nem is olyan vidám, mint azt ő bemesélte a királynak és a királynőnek.Az utóbbi még egy virágot is kapott tőle,amiért én Raynor helyébe már rég fejbe kólintottam volna az idegent.Ez egy kicsit túlzás, de mikor kapott utóljára Mayla virágot a királytól? Tudomásom szerint soha, ezért javaslok egy csokor beszerzését a király számára!:)
Ha nem találtátok volna ki (ami elég nehéz, mert még be is mutatkozott) ő Rixel, az évad egyik ellensége.Na ,de hogy beszéljünk a másikról is, Gargona visszatér, és amilyen gyorsan lehet el is akar tűnni erről helyről, amire Rixel úszó szigete tökéletes is lenne, így egy edénybe bújva bejuttatja magát a cirkuszba (az edényre VÉLETLEN egy félkör alakú lyukat is vájtak, ezért, még azt is látja mi történik).Eközben Mia meg akarja mutatni Onchaonak a cirkuszt, hogy felvidítsa, de az idegen túl messzire megy a nagylelkűségével és majdnem felfedi igazi szándékát.Magára haragítja a fiatal unikornist és a főhősnőt is.Kudarcának következményének képpen mindenkit aranyosan, mégis valahogy nagyon durván elküld, majd magára maradva felkeresi főnökét, akinek elregéli a látottakat.A Mester, bár nem Onchaot, hanem egy Ono nevű unikornist keresett ( aki valószínüleg Onchao apja) kiadja a parancsot, hogy szerezze meg az egyszarvút.A társalgást Gargona is kihallgatja, ám Rixel gumicukor majmocskája leleplezi.
Kiderül, hogy a hadvezér, mint a Mester is fekete tündér.Nem.Nem munculus, fekete tündér!Na ezt emésszétek meg.Az előző ellenség Dystopiából érkezett, és ők egytől eggyig fekete tündérek voltak.Hogy a munculus név honnan jött, azt nem tudom.A Mester ígéretet tesz Gargonának, hogy visszajuttatja, továbbá Rixelnek, hogy hivatalosan is tagja lehet a fekete tündérek klubjának, ha megszerzik végre azt az unikornist, elvégre anno Pantheát is ezért küldte ide.
Mia, Yuko és Mo a jóslatra hagyatkozva remélik, hogy Raynornak is feltűnt Rixel furcsasága, de ő közli velük, hogy ő most elmegy az előadásra. Na ennyit a bölcs királyról!A főhős karkötője jelez, hogy ideje indulni, így Mia búcsút int a barátainak és eltűnik.Visszaérkezve Mariot találja az udvaron, amint egy traktort szerel, de késöbb, amikor Mia kiakarja próbálni azt, kiderül, hogy fogalma sincs mit csinál.Így mindaketten inkább elképzelik, hogy vezetik.Hát igen, éljen a gyerekkor!
És vége a résznek.
Szóval ennyi lenne, a következőt ma este ugyanabban az időpontban (19.30) és helyen láthatjátok.Bennfentes információközlőm (az internet, természetesen) segítségével, hozzáfértem, ama dokumentumhoz, ami világosan kinyilvánítja, ebben a részben már lesz kenguru!

Liza

Ui.:Amúgy hol van Ziggo?
 
Mia és én 3.évad Blog Design by Ipietoon